Zelf je haar kleuren

zelf haar kleurenJe vindt je huidige haar kleur niet meer mooi en wil het laten kleuren. Wel je haar kleuren kan je perfect zelf doen! Het is een stuk goedkoper en je hebt binnen het uur een nieuwe look. Is het de eerste keer dat je je haar gaat verven, lees dan eerst deze tips, zo heb je minder kans dat er iets mis gaat.

Eerst en vooral zoek je een paar handdoeken die vuil mogen worden of reeds vuil zijn om je kledij ermee te bedekken. Je moet hier heel goed mee opletten want kleuringsproduct maakt zeer makkelijk vlekken die je er niet snel meer uit krijgt. Ook huid en nagels kunnen makkelijk door de kleurproducten verkleuren, het is dus zeker aan te raden om tijdens het kleuren van je haar plastic handschoenen aan te trekken, deze zitten vaak samen met de verpakking van het kleurproduct. Een goeie tip is om je huid aan je haargrens in te smeren met niveau crème, zo voorkom je dat het kleurproduct in de huid dringt en een vieze rand veroorzaakt.

Bij het kleur product zit er een verf en een oxidatie crème. Deze mag je net voor je het wil gebruiken pas mengen, want eens de producten gemengd zijn, dan kan je ze niet meer lang bewaren. Het is belangrijk om dan vlug te werk te gaan, want het mengsel verliest na een 30 tal minuten zijn werking waardoor het geen kleur meer zal toevoegen aan het haar.

Breng het product zorgvuldig aan op je haar, probeer hierbij te werken vanop je haarpunten en werk zo naar je wortels toe, dit is enkel zo wanneer je je haar voor de allereerste keer kleurt, is het al een tweede toepassing, dan is het net omgekeerd, dan start je met de wortels te kleuren en werk je naar de haartpunten toe. Zet zeker ook een wekker, om het product goed in te laten werken op je haar voor de tijd die aangegeven staat op de verpakking van je haarverf. Laat je het er niet lang genoeg op liggen dan kan het zijn dat je haar kleur niet goed genoeg doorkomt en als je het er te lang op laat zitten, dan heb je kans dat het kleur donkerder uitslaat dan je wenst.

Is je nieuwe haar kleur toch mislukt? Dan ga je best bij een kapper langs, deze zal je meestal wel nog kunnen helpen om je fout recht te zetten. Want let op, eens je je haar gekleurd hebt, dan kan een 2e keer kleuren een ander effect hebben.