Verzorging van haar en haaruitval tijdens je zwangerschap

haar verzorging zwangerschapGedurende de zwangerschap geeft het kleuren van het haar geen problemen voor de baby of jezelf. Na de derde maand van de zwangerschap is het aan te raden om niet meer te kiezen voor een permanent, want de kans bestaat dat de permanent niet houdt. Vanaf de achtste maand bestaat de kans dat het haar er droog en futloos gaat uitzien, dit komt omdat veel voedingstoffen en mineralen opgenomen worden door de baby. Daarom raden we aan om een zachte shampoo te gebruiken en een voedende verzorging. Deze kan toegepast worden in kuur vorm, dit kan je dan afhankelijk van de toestand van je haar 1 tot 2 keer per week gaan toepassen.

Na de bevalling gebruik je best een herstellende shampoo. Deze is op basis van keratine (versterkende stof die van nature in je haar zit) en mineralen zoals calcium, magnesium, zink en ijzer. De eerste 6 maanden na de bevalling zal je best nog even wachten met een permanent, wacht ook even met het plaatsen van extensions omdat de nieuwe haren die je de laatste maanden bijkreeg nog zeer broos zijn.

Haaruitval tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap zijn er in het lichaam van de vrouw meer vrouwelijke hormonen (oestrogenen) aanwezig. tijdens de zwangerschap wordt de groeifase van het haar verlengd, op het einde van de zwangerschap gaan de meeste voedingstoffen naar de baby, de moeder krijgt hierdoor minder voedingstoffen en de haarwortels lijden hier onder. Na de bevalling zijn er minder vrouwelijke hormonen in het lichaam waardoor het haar de normale rustfase van 3 tot 4 weken overslaat en direct komt in de eindfase waarbij het haar uitvalt. De stijging in haaruitval begint na de zwangerschap en duurt 4 tot 16 weken, na 4 tot 6 maand groeit het haar terug normaal en neemt het weer toe in dichtheid. Niet iedereen heeft deze stijging van hartuitval, sommige vrouwen merken hier helemaal niets van.