Haar blond kleuren of blonderen

haar blond kleurenOp zoek naar een nieuwe coupe voor de zomer? Misschien is je haar blond kleuren dan wel geen slecht idee. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je je haar blond wil verven of blonderen.

Belangrijk is om eerst te bepalen met welke haarkleur je start. Hoe lichter je haar is, hoe makkelijker het is om het blond te verven, je moet dan minder kleurpigment dat je moet weghalen waardoor de kleurproducten beter hun werk kunnen doen op het haar.

Als je echt donker haar hebt, natuurlijk of geverfd, dan is het niet zo eenvoudig om je haar blond te kleuren. Je moet het dan namelijk ontkleuren en ontkleuren is een agressieve behandeling voor het haar. Alle kleur pigmenten worden door het ontkleuren uit het haar getrokken waardoor je na de behandeling enkel nog witte haren over hebt. Het is dus zeer belangrijk om je haar op voorhand goed te verzorgen zodanig dat het niet te beschadigd uit deze behandeling komt. Ook moet je natuurlijk opletten dat je je haren niet te vaak laat ontkleuren. Je haren zullen makkelijker beschadigd raken als je ze recent liet kleuren of een chemische behandeling liet ondergaan zoals bijvoorbeeld een permanent.

Eens je haar klaar is met de voorbehandeling, kan je je haar blond kleuren. Hier vind je meer info over hoe je kan zelf je haar kleuren.